Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 18-09-2011



Στις 18-09-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10:00 συνεδρίασε το Δ.Σ, με θέματα όπως αναλύονται παρακάτω.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τρέχοντα θέματα όπως οικονομικά θέματα του σχολείου, η λειτουργία του κυλικείου, προτάσεις που έχουν υποβληθεί από τη Δνση του Γυμνασίου και από τον γυμναστή κ. Σπόντη Αθανάσιο.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Οικονομικά θέματα Γυμνασίου.

α. Ιστορικό.

Από την νέα διεύθυνση του Γυμνασίου έγινε ενημέρωση του προέδρου του ΔΣ για θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση του σχολείου. Ο απερχόμενος διευθυντής του Γυμνασίου παρέδωσε το βιβλιάριο καταθέσεων βάσει του οποίου γινόταν και καταγραφόταν οποιαδήποτε κίνηση χρηματικών ποσών της Σχολικής Επιτροπής που αφορούσε το Γυμνάσιο Ψαχνών. Το ολοκαίνουργιο και άγραφο βιβλιάριο καταθέσεων που μας έδειξαν είχε ως χρηματικό υπόλοιπο το ποσό των 17,60 € !

Θεωρήθηκε αναγκαίο να αναζητηθεί η κίνηση του εν λόγω λογαριασμού οπότε και διαπιστώθηκε ότι στις 22-12-2010 πραγματοποιήθηκε η τελευταία κατάθεση ποσού ύψους 4.380 €, έχοντας συνολικό υπόλοιπο 16.320 €. Από τις 22-12-2010 και μέχρι 28-03-2011, μέσα σε 3 μήνες, αναλώθηκαν 16.302,4 €. Αυτό σημαίνει πως από τέλος Μαρτίου 2011 το ταμείο του Γυμνασίου μας ήταν άδειο και υπολείπονταν άλλοι 2 τουλάχιστον μήνες λειτουργίας του σχολείου !

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι παράλληλα με τα ανωτέρω μας δηλώθηκε πως υπάρχουν τιμολόγια, απλήρωτα ακόμη, σε ιδιώτες και ΔΕΚΟ το ποσό των οποίον δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί. Σε έλεγχο που διενέργησε ο πρόεδρος του ΔΣ στη δεξαμενή του καυστήρα διαπίστωσε ότι η δεξαμενή πετρελαίου περιέχει αμελητέα ποσότητα πετρελαίου.

Στα ανωτέρω θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στα έσοδα της Σχολικής Επιτροπής έχει συμπεριληφθεί ποσό άνω των 10.000 € το οποίο προέρχεται από την χρήση του κυλικείου του Γυμνασίου, αλλά ποτέ δεν έχει αποδοθεί. Επίσης μας επισημάνθηκε πως η σύμβαση του κυλικείου έχει λήξει και ότι θα πρέπει να διενεργηθεί καινούργιος πλειοδοτικός διαγωνισμός για την ανάδειξη νέου εκμισθωτή.

β. Συζήτηση

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το Γυμνάσιο Ψαχνών ξεκινά την καινούργια σχολική χρονιά χωρίς οικονομικούς πόρους. Το ΔΣ του συλλόγου εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα γεγονότα αυτά τα οποία πέρα από ηθικώς άκρως επιλήψιμα έχουν και άλλες προεκτάσεις τις οποίες θα πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Το ΔΣ αποφάσισε να χορηγήσει από το ταμείο του Συλλόγου το χρηματικό ποσό των 500 € προς τη Δνση του Γυμνασίου, έτσι ώστε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της. Επίσης αποφάσισε να γνωστοποιήσει την κατάσταση αυτή στον Δήμο και στην καινούργια Σχολική Επιτροπή μέσω του αρμόδιου μέλους του ΔΣ του κ. Παπαϊωάννου Γεώργιου.

2. Εκπροσώπηση στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου Ψαχνών.

α. Ιστορικό.

Βάσει του εγγράφου με Αρ.Πρωτ. 01 της 01/09/2011 της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Δ/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων σε Δήμους όπου υπάρχουν πάνω από δύο σχολικές μονάδες ανά βαθμίδα, τότε λειτουργεί για κάθε σχολείο “Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας”.

β. Συζήτηση

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα ανωτέρω και αποφασίσθηκε ως εκπρόσωπος των Γονέων στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου Ψαχνών να οριστεί ο Γεώργιος Αλεξίου, με αναπληρωματικό τον Στέφανο Βογιατζή. Η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στη Δνση του Γυμνασίου όπως και στο Δήμο.

3. Διαχείριση Χώρων του Γυμνασίου Ψαχνών.

α. Ιστορικό.

Η νέα διευθύντρια του Γυμνασίου μας κ. Μαυρωτά πρότεινε να διερευνηθεί από το Σύλλογο των Γονέων η δυνατότητα να παραμένει ο αύλειος χώρος του σχολείου μας ανοικτός κατά τις απογευματινές ώρες, με σκοπό να γίνει χρήση των ήδη υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων, με την απαραίτητη εποπτεία Γονέων οι οποίοι, εθελοντικά, θα επιβλέπουν και θα περιφρουρούν τους χώρους που διατίθενται, έτσι ώστε να προστατευθεί η υλική περιουσία του σχολείου αλλά και να αποφευχθούν συμβάντα που δεν θα άρμοζαν σε έναν τέτοιο χώρο.

Πριν οριστικοποιηθεί κάποια δική μας απόφαση υπήρξε συγκυριακά πρόταση, με την παρουσία ενώπιον του ΔΣ μελών του ΠΑΟΜ, για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου.

β. Συζήτηση

Τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν τα ανωτέρω και αποφάσισαν ότι εφόσον το ΔΣ πρόσκειται θετικά στην πρόταση αυτή να προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες έτσι ώστε να ενημερωθούν οι Γονείς για το θέμα αυτό. Επίσης διευκρινίστηκε τότε, στα παριστάμενα μέλη του ΠΑΟΜ, αλλά επισημαίνεται και τώρα ότι “δεν παραχωρούνται χώροι για προγράμματα, τα οποία απευθύνονται επιλεκτικά σε μεμονωμένους μαθητές ή σε ομάδες μαθητών, με κριτήρια οικονομοτεχνικά και αποκλείουν άλλους μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα”, σύμφωνα με την Φ3/158/Γ1/210/20-02-1998 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Την τελική απόφαση θα λάβει η αρμόδια Σχολική Επιτροπή.

Αν όντος υπάρξει ανταπόκριση, εισηγούμαστε προς το Συμβούλιο της Σχολικής Κοινότητας του Γυμνασίου Ψαχνών να καταρτιστεί καθηκοντολόγιο στο οποίο θα γίνεται καταγραφή των υποχρεώσεων των εκάστοτε εμπλεκομένων στην ανωτέρω διαδικασία.

4.Συμμετοχή του Γυμνασίου στον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών.

α. Ιστορικό.

Ο γυμναστής του Γυμνασίου μας κ. Σπόντης Αθανάσιος πρότεινε την συμμετοχή της Γ' τάξης του σχολείου μας στον μαραθώνιο θέματος και ποιο συγκεκριμένα στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ.

β. Συζήτηση.

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα ανωτέρω και αποδέχθηκαν την πρόταση. Αποφασίσθηκε να προβούν στην ενημέρωση όλων των γονέων όπως και των μαθητών της Γ' Γυμνασίου. Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για εξυπηρέτηση κατά οιανδήποτε τρόπο των μαθητών που θα συμμετάσχουν.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Θέμα 1ο. Να χορηγηθεί από το ταμείο του Συλλόγου το χρηματικό ποσό των 500 € προς τη Δνση του Γυμνασίου, έτσι ώστε να καλύψει τις άμεσες ανάγκες της. Επίσης αποφάσισε να γνωστοποιήσει την κατάσταση αυτή στον Δήμο και στην καινούργια Σχολική Επιτροπή.

Θέμα 2ο. Να κοινοποιηθεί στη Δνση του Γυμνασίου όπως και στο Δήμου ότι στο Συμβούλιο Σχολικής Κοινότητας Γυμνασίου Ψαχνών ως εκπρόσωπος των Γονέων έχει οριστεί ο Γεώργιος Αλεξίου, με αναπληρωματικό τον Στέφανο Βογιατζή.

Θέμα 3ο. Τα μέλη του ΔΣ πρόσκειται θετικά στην πρόταση να παραμένει ο αύλειος χώρος του σχολείου μας ανοικτός κατά τις απογευματινές ώρες. Θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να ενημερωθούν οι Γονείς για το θέμα αυτό. Επίσης εισηγούμαστε προς το Συμβούλιο της Σχολικής Κοινότητας του Γυμνασίου Ψαχνών να καταρτιστεί καθηκοντολόγιο στο οποίο θα γίνεται καταγραφή των υποχρεώσεων των εκάστοτε εμπλεκομένων στην ανωτέρω διαδικασία.

Θέμα 4ο. Αποφασίσθηκε να προβούν στην ενημέρωση όλων των γονέων όπως και των μαθητών της Γ' Γυμνασίου για τη συμμετοχή στον 29ο Κλασσικό Μαραθώνιο. Επίσης να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για εξυπηρέτηση κατά οιανδήποτε τρόπο των μαθητών που θα συμμετάσχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου