Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση - Έκκληση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Μαθητών Γυμνασίου Ψαχνών




Τις τελευταίες μέρες έχουν ειπωθεί αλλά και γραφεί αρκετά με το θέμα τον σχολικών βιβλίων. Θα θέλαμε ως Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών του Γυμνασίου Ψαχνών, να ενημερώσουμε τους αγαπητούς γονείς ότι για το φετινό σχολικό έτος το Γυμνάσιό μας δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία, μιας και υπάρχει απόθεμα από την περσινή χρονιά, το οποίο θα καλύψει τις απαιτήσεις των παιδιών μας σε βιβλία. Από το απόθεμα αυτό απεστάλησαν βιβλία για να καλύψουν ανάγκες και στο Γυμνάσιο Μακρυκάπας, όπως μας ενημέρωσε η Διευθύντρια του Γυμνασίου μας κα Μαυρωτά. Ελλείψεις βιβλίων θα υπάρξουν πχ στην Ιστορία της Γ' Γυμνασίου (καινούργιο βιβλίο, υπό έκδοση) όπως συμβαίνει κάθε σχολική χρονιά αλλά μέσα σε αναμενόμενα όρια.

Η ανωτέρω ανακοίνωση σκοπό έχει να καθησυχάσει του γονείς και μαθητές του Γυμνασίου μας, χωρίς βέβαια να δικαιολογεί τον καθ' όλα άστοχο προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Αυτή όμως η δύσκολη ομολογουμένως κατάσταση θα πρέπει να μας φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από το τέλος κάθε μαθητικής χρονιάς, όπου τα σχολικά βιβλία σκίζονταν, καίγονταν ή απλώς κατέληγαν πεταμένα στην άκρη του δρόμου. Φέτος, μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας τα σχολικά βιβλία θα έχουν καλύτερη τύχη; Να μια πρόκληση προς όλους μας, μαθητές και γονείς, στο πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε από εδώ και πέρα αγαθά που μέχρι πρότινος θεωρούσαμε “δωρεάν”!

Έγινε μνεία στο ιστολόγιο Evia-Logos ότι “Υπήρξαν γονείς, οι οποίοι έχουν υπάρξει και σε συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, όπου μας ανέφεραν ότι τις προηγούμενες χρονιές απευθύνονταν σε εταιρείες της περιοχής και τους έκαναν δωρεά αυτές πακέτα φύλλων Α4 για εκτυπωτή.” Όσο το κράτος συρρικνώνεται τόσο το κενό που δημιουργείται θα το καλύπτει η “ιδιωτική” πρωτοβουλία (ομοιότητες με αμερικάνικα πρότυπα εντελώς τυχαίες ...).
Η ανάγκη σε γραφικά είναι δεδομένη έτσι χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε με την σειρά είτε τις εταιρείες της περιοχής είτε και ιδιώτες ζητώντας το “ότι προαιρείσθε” τους απευθύνουμε δημόσια έκκληση στην υλικοτεχνική και οικονομική στήριξη των σχολείων μας. Η έκκληση αυτή δεν αναιρεί τον ρόλο των Σχολικών Επιτροπών και την δική τους υποστήριξη, θα διευκολύνει όμως, επικουρικά, τρέχουσες και επιτακτικές ανάγκες των σχολείων μας. Ο Σύλλογος έχει στηρίξει μέχρι τώρα οικονομικά και όχι μόνο τις όποιες ανάγκες του σχολείου, αλλά τα χρήματα που διαθέτει είναι ελάχιστα σε σχέση με τις τρέχουσες ανάγκες. Να υπενθυμίσουμε ότι τα οποία χρήματα διαχειρίζεται ο Σύλλογος προέρχονται από εμάς τους γονείς και πιο συγκεκριμένα από αυτούς που συνεισφέρουν την ελάχιστη ετήσια συνδρομή τους. Ελάχιστη συνεισφορά για τον καθένα μας υπολογίσιμη όμως αθροιστικά στο τέλος.

Να ευχηθούμε τέλος ολόψυχα σε όλα τα παιδιά και στους γονείς τους καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ.

Γεώργιος Ι. Αλεξίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου