Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Φωτογραφικό Υλικό ΓυμνασίουΣτις 13 Ιουλίου 2011 ξεκίνησε μια προσπάθεια, ως ελαχίστου φόρου τιμής, για την προβολή και τον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας του Γυμνασίου Ψαχνών.

Η προσπάθεια τελικά επικεντρώθηκε στην συλλογή φωτογραφικού υλικού μέσω του οποίου θα αποτυπώνεται η σταδιακή διαμόρφωση του σχολικού - κτιριακού χώρου, αναδεικνυόμενου πάντα μέσα από τις κατά εποχή μαθητικές εκδηλώσεις. Η κίνηση αυτή σκοπό είχε να ανασκαλίσει νοσταλγικές μνήμες για τους πιο παλιούς όπως επίσης υποδηλωτικά να αναδείξη την έννοια της συνέχειας στους νεότερους μαθητές του σχολείου μας. Μιας και η μνήμη, συλλογική ή ατομική, εμφωλεύει την έννοια της συνέχειας.

Φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται το σχολείο δεν βρέθηκαν αρκετές, σε κάποιες από αυτές δεν είναι εμφανές εάν αφορούν σχολικούς χώρους (πχ αύλειος χώρος). Μαζί όμως με αυτές μου δόθηκαν και κάποιες φωτογραφίες από εκδηλώσεις όπως εκδρομές, τις παραθέτω όλες.

Δυστυχώς η συμμετοχή σε αυτή την ιδέα ήταν μηδαμινή από φορείς και συλλογικότητες της περιοχής και εξαιρετικά μικρή από απόφοιτους του Γυμνασίου. Η μοναδική εξαίρεση και για το λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα ήταν η κα Δήμητρα Χειμώνα (υπεύθυνη βιβλιοθήκης του δήμου Μεσσαπίων), για τη βοήθεια και την συνδρομή της στη συλλογή του φωτογραφικού υλικού.

Επίσης ευχαριστώ για το φωτογραφικό υλικό που διάθεσε ο φωτογράφος Χρήστος Κούκουρας.

Γεώργιος Ι. Αλεξίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου