Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 20-03-2011



Στις 20-03-2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 20:00 συνεδρίασε το Δ.Σ, με θέματα όπως αναλύονται παρακάτω.

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τρέχοντα θέματα όπως και για την προετοιμασία ΓΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22/03/11, μαζί με την επίδοση των βαθμολογιών του 2ου τριμήνου. Σε αυτή τη ΓΣ θα πρέπει να τεθούν και να αποφασιστούν θέματα τα οποία όπως ορίζονται στο άρθρο 12 του Καταστατικού του Συλλόγου “η ΓΣ αποφασίζει για κάθε θέμα που δεν ανήκει ρητά στην αρμοδιότητα άλλου οργάνου του Συλλόγου”.


ΘΕΜΑΤΑ

1. Προετοιμασία για Γ.Σ.
α. Ιστορικό.

Ο Σύλλογος ενημερώθηκε την Τετάρτη, 16/03/11 ότι θα επιδοθούν οι βαθμολογίες του 2ου τριμήνου την Τρίτη, 22/03/11.

β. Συζήτηση

Κατόπιν των ανωτέρω και επειδή το ΔΣ του Συλλόγου γνωρίζει ότι η επίδοση των βαθμολογιών είναι μια από τις ελάχιστες φορές στις οποίες συγκεντρώνονται οι περισσότεροι των γονέων, αποφασίστηκε να συγκληθεί ΓΣ. Ο χρόνος προετοιμασίας του Συλλόγου είναι μικρός καθότι θα πρέπει να ετοιμαστούν οι προσκλήσεις της ΓΣ προς τους Γονείς και να ελεγχθούν τα οικονομικά του Συλλόγου από την αρμόδια Ελεγκτική Επιτροπή.

Επίσης προτάθηκε να γίνει συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων με τον Σύλλογο των Καθηγητών – ενδεικνυόμενη ημερομηνία Παρασκευή 18/3/2011, έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα που άπτονται του κοινού πεδίου ενδιαφέροντός μας.
2. Ελεγκτική Επιτροπή.

α. Ιστορικό.

Είχε αποφασιστεί ότι με το πέρας κάθε οικονομικού έτους να ελέγχονται τα οικονομικά του Συλλόγου από την εκλεγμένη και αρμόδια Ελεγκτική Επιτροπή, βάσει του άρθρου 21 του Καταστατικού.

β. Συζήτηση

Το ΔΣ του Συλλόγου ενημερώθηκε στις 17/03/2011 για τα συνολικά έσοδα και έξοδα που πραγματοποιήθηκαν το οικονομικό έτος 2010. Στο βιβλίο του ταμείου αναγράφονται τα ποσά εσόδων και εξόδων, επίσης μαζί υποβλήθηκαν και όλες οι νόμιμες αποδείξεις. Το ΔΣ συμφώνησε με την οικονομική διαχείριση του ταμείου και για την ορθότητα των αποδείξεων όπως και για τα αναγραφόμενα ποσά που εμφανίζονται στο βιβλιάριο καταθέσεων. Στην ενημέρωση αυτή παρών ήταν και το μέλος της Ελεγκτικής επιτροπής Βασίλειος Θέμελης, ο οποίος έλαβε γνώση για όλα τα ανωτέρω. Στην συνέχεια του παραδόθηκε σε έντυπο ο οικονομικός απολογισμός του 2010, ο οποίος θα πρέπει να ελεγχθεί και υπογραφεί και από τα υπόλοιπα μέλη της Ελεγκτικής Επιτροπής. Το έντυπο αυτό του οικονομικού απολογισμού θα συνοδεύει ανάλογο πρακτικό το οποίο θα εγκρίνει (ή όχι) την χρήση των οικονομικών πόρων του Συλλόγου. Στην διάθεση των μελών της Επιτροπής διατίθενται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της.

3. Ορισμός Μελών Σχολικών Επιτροπών.

α. Ιστορικό.

Η θητεία των παλαιών Σχολικών Επιτροπών έχει λήξη οπότε θα πρέπει να συγκροτηθούν νέες βάσει του ν. 3852/2010 του “Προγράμματος Καλλικράτης” όπως και με την υπουργική απόφαση με αριθ.πρωτ.8440 της 24/02/2011 με θέμα “Καθορισμός Λειτουργίας των ΣΕ και Ρύθμιση Οικονομικών Θεμάτων Αυτών”. Σύμφωνα με τον ήδη υφιστάμενο κανονισμό συγκρότησης της Σχολικής Επιτροπής, ο εκπρόσωπος των γονέων στη ΣΕ όπως και ο αναπληρωτής του πρέπει να έχουν την αποδοχή της ΓΣ (Ν.1566/85).

β. Συζήτηση

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα ανωτέρω και αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μελών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, δηλαδή τους Παπαϊωάννου Γεώργιο και Σταθαρά Κων/νο. Η ψηφοφορία ανέδειξε τον Παπαϊωάννου Γιώργο με αναπληρωματικό τον Σταθαρά Κων/νο. Στην συζήτηση που ακολούθησε επισημάνθηκε ότι ο κ. Σταθαράς ως Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών, ενδέχεται να εμπλακεί και στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (βάσει της Υ.Α Αριθ.Πρωτ.8440 της 24/02/2011). Για το λόγω αυτό και για την αποφυγή ασυμβίβαστου, τη θέση του αναπληρωτή κατέλαβε ο Γιώργος Λαφαζάνης. Τα ανωτέρω άτομα θα πρέπει να έχουν την αποδοχή της ΓΣ, η απόφαση της οποίας θα αναγραφεί στα πρακτικά και θα γνωστοποιηθεί στο Δήμο.

4. Ετήσια Συνδρομή.

α. Ιστορικό.
Οι κυρίως πόροι του Συλλόγου είναι οι ετήσιες συνδρομές των μελών της που σύμφωνα με το Καταστατικό, άρθρο 9, ορίζονται σε 15 ευρώ. Το ποσό αυτό, με απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου, μπορεί να αυξομειωθεί.

β. Συζήτηση.

Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να μειώσουν την ετήσια συνδρομή σε 10 ευρώ, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας.

5. Εθνική Επέτειος 25ης Μαρτίου.

Συζήτηση.

Τέθηκε ως εισήγηση η πρόταση της κατάθεσης στεφανιού εκ μέρους του Συλλόγου στις προσεχείς εορταστικές εκδηλώσεις του Εθνικού Ξεσηκωμού της 25ης Μαρτίου 1821.

6. Έσοδα- Έξοδα Σχολικής Επιτροπής.

Κατατέθηκε στις 20/03/2011 στο Σύλλογό μας, αντίγραφο του βιβλίου εσόδων-εξόδων που τηρούσε η Σχολική Επιτροπή και αφορούσε το οικονομικό έτος 2010, από το μέλος του Συλλόγου και εκπρόσωπό του στην εν λόγω επιτροπή, Γιώργο Λαφαζάνη.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Θέμα 1. Να ετοιμαστούν οι προσκλήσεις της ΓΣ προς τους Γονείς .

Θέμα 1. Να αιτηθούμε εγγράφως την πρότερη συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων με τον Σύλλογο των Καθηγητών – ενδεικνυόμενη ημερομηνία Παρασκευή 18/3/2011, έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα που άπτονται του κοινού πεδίου ενδιαφέροντός μας.

Θέμα 2. Να προετοιμαστεί το βιβλίο του ταμείου του Συλλόγου και να γίνει η συλλογή όλων των νόμιμων αποδείξεων. Να ειδοποιηθεί η Ελεγκτική Επιτροπή η οποία θα προβεί στον οικονομικός απολογισμός του έτους 2010. Το πόρισμα της Ελεγκτικής Επιτροπής θα πρέπει να κατατεθεί στην ΓΣ και να εγκριθεί. Στην διάθεση των μελών της Επιτροπής διατίθενται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία θα διευκολύνουν το έργο της.

Θέμα 3. Ορίστηκαν ως εκπρόσωποι των Γονέων στη ΣΕ με τον αναπληρωτή του οι, Παπαϊωάννου Γεώργιος και Λαφαζάνης Γεώργιος αντίστοιχα. Τα εν λόγω μέλη θα τεθούν στην έγκριση της ΓΣ.

Θέμα 4. Αποφασίστηκε να μειωθεί η ετήσια συνδρομή των μελών του Συλλόγου στα 10 ευρώ, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσχέρειας.

Θέμα 5. Αποφασίστηκε η κατάθεση στεφανιού εκ μέρους του Συλλόγου στις προσεχείς εορταστικές εκδηλώσεις του Εθνικού Ξεσηκωμού της 25ης Μαρτίου 1821. Το στεφάνι θα αγοραστεί με χρήματα του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου