Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 09-06-2011



Στις 09-06-2011, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 συνεδρίασε το Δ.Σ, με θέματα όπως αναλύονται παρακάτω.
ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τρέχοντα θέματα όπως η πορεία του έργου αντικατάστασης των παραθύρων, η διανομή αναμνηστικών στην Γ' τάξη του Γυμνασίου μας, ο ορισμός ημερομηνίας συνάντησης με τον Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων, εκδηλώσεις σχετικά με τα 50χρονα του Γυμνασίου μας και τέλος καθορισμός ημερομηνίας συνάντησης με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Αντικατάσταση των νοτίων παραθύρων του Γυμνασίου.

α. Ιστορικό.

Το θέμα της αντικατάστασης των νότιων παραθύρων είχε τεθεί τεκμηριωμένα στη Σχολική Επιτροπή όπως και στον τότε νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά. Απόρροια αυτών των κινήσεων ήταν η έγκριση χρηματικού ποσού για την διενέργεια του έργου. Εκτενή αναφορά των ενεργειών του ΔΣ γίνεται στο έντυπο “Απολογισμός ΔΣ”

β. Συζήτηση

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, στις 10 Μαΐου τρέχοντος έτους, με την κα. Μ.Συρμακέζη, η οποία ανήκει στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Ν.Α. Ευβοίας, ενημερωθήκαμε ότι το έργο της αντικατάστασης των παραθύρων του Γυμνασίου μας, τελικά δεν εγκρίθηκε από την Περιφέρεια.

Το ΔΣ ευχαριστεί όσους στάθηκαν δίπλα του στην πολύμηνη, δυστυχώς ατελέσφορη, προσπάθεια για την προώθηση του έργου.

Επίσης προτάθηκε να γίνει συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων με τον Σύλλογο των Καθηγητών – ενδεικνυόμενη ημερομηνία Παρασκευή 18/3/2011, έτσι ώστε να συζητηθούν θέματα που άπτονται του κοινού πεδίου ενδιαφέροντός μας.

2. Διανομή ενθυμίων στη Γ' Γυμνασίου.

α. Ιστορικό.

Είχε αποφασιστεί ότι με το πέρας κάθε σχολικού έτους να επιδίδεται ένα ενθύμιο στους μαθητές που ολοκληρώνουν την τελευταία τάξη του Γυμνασίου. Για το λόγο αυτό στις 10 Μαΐου ο Γιώργος Αλεξίου επισκέφτηκε το σχολείο και φωτογράφησε όλες τις σχολικές τάξεις.

β. Συζήτηση

Τα μέλη του ΔΣ ενημερώθηκαν για τα ανωτέρω όπως επίσης ότι το αρχείο των φωτογραφιών, που δημιουργήθηκε στις 10 Μαΐου, διατέθηκε και στο Γυμνάσιο. Σκοπός της ανωτέρω κίνησης είναι η δημιουργία ενός φωτογραφικού αρχείου στο οποίο θα φυλάσσονται, ανά σχολικό έτος, όλοι οι μαθητές που έχουν φοιτήσει στο Γυμνάσιό μας. Είναι αδικαιολόγητη όσο και ανεπίτρεπτη η μη ύπαρξη ενός τέτοιου φωτογραφικού αρχείου, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Γυμνασίου μας.

Αποφασίστηκε, αντί άλλου ενθυμίου, για τους απόφοιτους του Γυμνασίου να τους διανεμηθούν εντός κορνίζας οι φωτογραφίες των τάξεών τους. Επίσης οι φωτογραφίες των τάξεων θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του συλλόγου έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν τις αντίστοιχες φωτογραφίες και οι μαθητές των τάξεων της Α και Β Γυμνασίου.

3. Συνάντηση με Δήμαρχο Διρφύων - Μεσσαπίων.

α. Ιστορικό.

Η ανωτέρω αρνητική εξέλιξη της έγκρισης του έργου των παραθύρων όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων που άπτονται της λειτουργίας του σχολείου μας θα πρέπει να κοινοποιηθούν στους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να λάβουν γνώση και όπου αυτό είναι εφικτό να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

β. Συζήτηση

Τα μέλη του ΔΣ συζήτησαν τα τρέχοντα θέματα και αποφάσισαν ότι είναι επιθυμητή μια συνάντηση με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων με ατζέντα θεμάτων τα εξής:
     
  • Εξεύρεση λύσης με το θέμα των παραθύρων.
  •  
  • Εξεύρεση λύσης στα σχολικά δρομολόγια, μιας και από τη νέα σχολική χρονιά το θέμα αυτό θα το διαχειρίζεται καθ ολοκληρία η τοπική αυτοδιοίκηση.
  •  
  • Αναγκαιότητα ένταξης του Γυμνασίου στο πρόγραμμα προσεισμικής ενίσχυσης παλαιών κτηρίων του ΟΣΚ.
  •  
  • Παροχή βοήθειας στην επιθυμούμενη κίνηση εορτασμού των 50 χρόνων λειτουργίας του Γυμνασίου Ψαχνών.
  • Θέματα συντονισμού αλληλογραφίας μεταξύ Δήμου και Συλλόγου.

4.Εκδηλώσεις για τα 50χρονα λειτουργίας του Γυμνασίου Ψαχνών.

α. Ιστορικό.

Το Γυμνάσιό μας έχει συμπληρώσει 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, από το 1960 μέχρι σήμερα, ένα γεγονός που θα πρέπει να αναδειχθεί ποικιλοτρόπως. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς το οικοδόμημα που στέγασε τόσα χρόνια το λειτούργημα της μεταλαμπάδευσης της γνώσης και από το οποίο έχουν διέλθει το σύνολο των παιδιών της περιοχής των Μεσσαπίων.

β. Συζήτηση.

Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να προβούν στις όποιες ενδεδειγμένες ενέργειες με σκοπό να προβληθεί η προσφορά και το έργο του Γυμνασίου μας μέσα στον μισό αιώνα λειτουργίας του.

Μια από τις ιδέες που προτάθηκαν ήταν και αυτή της διοργάνωσης μιας έκθεσης με φωτογραφίες, έγγραφα ή/και άλλο υλικό στο οποίο θα αποτυπώνεται η παρουσία και η προσφορά του σχολείου μας διαμέσου αυτού του τελευταίου μισού αιώνα λειτουργίας.

Ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει ως ΔΣ του τωρινού συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και θα αποτελούσε την δικιά μας προσφορά – δώρο για τα 50χρονα του σχολείου μας ήταν το έργο της αντικατάστασης των νοτίων παραθύρων, θέμα που έχουμε αναφέρει παραπάνω. Δυστυχώς οι την περιφέρεια κρατούντες μετά από “ένα χρόνο” διεργασιών δεν έκαναν αποδεκτό το αρχικά εγκεκριμένο έργο.

5. Συνάντηση με 15μελές.

α. Ιστορικό.

Ο πρόεδρος του ΔΣ είχε συναντηθεί για πρώτη φορά με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο του σχολείου μας στις 21-02-2011. Στην συνάντηση εκείνη είχε διαπιστωθεί ότι όλα τα μέλη του 15μελούς είχαν άγνοια επί των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων τους όπως αυτά προκύπτουν από τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων. Βέβαια η ευθύνη της ενημέρωσης αυτής βαρύνει αποκλειστικά τη δνση του σχολείου. Επισημάνθηκαν τότε οι ελλείψεις αυτές, δόθηκαν οι απαιτούμενες συστάσεις στις οποίες συμφωνήθηκε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους μαθητές να γίνουν κοινωνοί και να καρπωθούν των δημοκρατικών αρχών και αξιών που εμπεριέχονται στον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων.

Συζήτηση.

Τα μέλη του ΔΣ αποφάσισαν να διερευνηθεί η δυνατότητα συνάντησης μελών του ΔΣ με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο πριν την λήξη του φετινού σχολικού έτους, έτσι ώστε να ανταλλαγούν απόψεις, να διαπιστωθεί η πορεία των όσων συζητήθηκαν στις 21-02-2011 και τέλος να συζητηθούν θέματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση του ταμείου του μαθητικού συμβουλίου.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Θέμα 2. Θα διανεμηθούν, αντί άλλου ενθυμίου, σε όλους τους μαθητές της Γ Γυμνασίου, εντός κορνίζας, οι φωτογραφίες των αντίστοιχων τάξεών τους.

Επίσης οι φωτογραφίες των τάξεων θα αναρτηθούν στο ιστολόγιο του συλλόγου έτσι ώστε να μπορούν να λάβουν τις αντίστοιχες φωτογραφίες και οι μαθητές των τάξεων της Α και Β Γυμνασίου.

Θέμα 3. Να οριστεί ημερομηνία συνάντησης με τον δήμαρχο Διρφύων – Μεσσαπίων και να καθοριστεί η ατζέντα των θεμάτων της συνάντησης.

Θέμα 4. Να προβούν τα μέλη του ΔΣ στις όποιες ενδεδειγμένες ενέργειες με σκοπό να προβληθεί η προσφορά και το έργο του Γυμνασίου μας μέσα στον μισό αιώνα λειτουργίας του.

Θέμα 5. Να οριστεί ημερομηνία συνάντησης με το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, έτσι ώστε να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων σχετικά για τη φετινή λειτουργία του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου