Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 08-04-2010



Στις 08-04-2010, ημέρα Κυριακή και ώρα 18:00 συνεδρίασε το Δ.Σ, με θέματα που αναλύονται παρακάτω.


ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της συνεδρίασης είναι η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα, τα τρέχοντα θέματα όπως και η προετοιμασία της ατζέντας θεμάτων για την αυριανή συμμετοχή μας στην Σχολική Επιτροπή.

ΘΕΜΑΤΑ

1. Ορισμός αναπληρωματικών μελών σε επιτροπές.

α. Ιστορικό.

Σε συνέχεια του πρακτικού της 03-02-2010, στο οποίο κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Δ.Σ του Συλλόγου, αναγράφηκαν τα ονόματα των μελών τα οποία θα συμμετέχουν στην Ένωση Γονέων όπως και στη Σχολική Επιτροπή. Για τα άτομα αυτά θα έπρεπε να είχαν προβλεφθεί και αναπληρωματικά μέλη.

β. Συζήτηση

Η εισήγηση έγινε αποδεκτή και συμφωνήθηκε η επιλογή των αναπληρωματικών μελών να γίνει με την παρουσία όλων των μελών του ΔΣ.

2. Συνάντηση με Δντη 2οβάθμιας

α. Ιστορικό.

Στις 11 Μαρτίου 2010 τα μέλη του ΔΣ Ψαρρά Παναγιώτα, Στέφανος Βογιατζής και Γιώργος Αλεξίου συναντήθηκαν με τον κ. Τζαχρήστο από τη 2οβάθμια Εύβοιας. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και αφορούσε θέματα όπως η παρούσα κατάσταση του Γυμνασίου όπως και για την δυνατότητα οργάνωσης σεμιναρίων ή ομιλιών με παιδαγωγικά θέματα.

β. Συζήτηση

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ ότι στην ανωτέρω συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα

1). Η καθαριότητα του σχολείου και η επικουρική βοήθεια στο έργο της τωρινής καθαρίστριας. Ενημερωθήκαμε ότι ο αριθμός των καθαριστριών είναι ανάλογος με τον αριθμό των αιθουσών του εκάστοτε σχολείου. Αν το σχολείο μας έχει αίθουσες περισσότερες των 17 τότε μπορεί να εισηγηθεί την πρόσληψη και δεύτερης καθαρίστριας.
Στην περίπτωση κατά την οποία η μόνιμη καθαρίστρια θα λείψει για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως για λόγους υγείας, τότε μπορεί ο Δντης του Γυμνασίου να ζητήσει την βοήθεια του Λυκείου, καθόσον το Λύκειο έχει δύο καθαρίστριες. Στην εισήγηση αυτή συμφώνησε και ο κ.Τζαχρήστος.

2). Η διοργάνωση σεμιναρίων ή ομιλιών με θέμα την εφηβική παραβατικότητα. Ο κ.Τζαχρήστος μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με άτομα και φορείς μου ασχολούνται με τα θέματα αυτά και μας ανέφερε τη Σχολής Γονέων ή το ΚΕΔΔΥ.

3. Συνάντηση με το Δντη του Κέντρου Υγείας Ψαχνών

α. Ιστορικό.

Στις 17 Μαρτίου 2010 συναντήθηκε με το Δντη του ΚΥΨ κ.Κομπορόζο ο Γιώργος Αλεξίου και ζητήθηκε η συνδρομή του ΚΥΨ στην οργάνωση ομιλιών στο Γυμνάσιο πάνω σε θέματα υγείας όπως και την ενημέρωση των μαθητών ή και των γονέων πάνω σε θέματα πρώτων βοηθειών. Επίσης συζητήθηκε το θέμα της αιμοδοσίας που διοργανώνει το Κ.Υ.

β. Συζήτηση

Ενημερώθηκαν τα μέλη του ΔΣ για τα ανωτέρω που συζητήθηκαν και επισημάνθηκε η θετική πρόθεση του κ. Κομπρόζου στη συνδρομή του Κ.Υ όπου αυτό ζητηθεί.
Έγινε ειδική μνεία στο θέμα του θεσμού της αιμοδοσίας. Ο κ. Κομπορόζος ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αιμοδοτών προέρχεται από το προσωπικό του Κ.Υ και ότι η συμμετοχή του κόσμου είναι περιορισμένη.
Το τελευταίο αυτό θέμα συζητήθηκε από το Δ.Σ και αποφασίστηκε η συνδρομή του Συλλόγου για την αντιστροφή αυτού του κλίματος μέσω της ενημέρωση και της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των γονέων. Επίσης αποφασίστηκε η έγγραφη ενημέρωση και άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής μας όποτε καθορίζεται ημερομηνία αιμοδοσίας από το ΚΥΨ.

4. Αντικατάσταση παραθύρων νότιας πλευράς διώροφου κτηρίου.

α. Ιστορικό.

Επισημάνθηκε από τον Στέφανο Βογιατζή, (μέλος του ΔΣ) η παλαιότητα των παραθύρων της νότιας πλευράς των κεντρικού σχολικού κτηρίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τους άλλου παρόντες του ΔΣ οι οποίοι είχαν φοιτήσει στο εν λόγω κτήριο. Τα παράθυρα αυτά υφίστανται από την ανέγερση του σχολείου δηλαδή από το 1960.


β. Συζήτηση.

Κατά την επιτόπια εξέταση των παραθύρων και των κουφωμάτων τους παρατηρήθηκε ότι αυτά είναι σε αρκετά ταλαιπωρημένη κατάσταση και ιδίως τα κουφώματα τα οποία είναι ξύλινα. Ο ξύλινος σκελετός των παραθύρων σε όλο το μήκος του είχε ρηγματωθεί και σε ορισμένα σημεία είναι φθαρμένος εντελώς. Λόγω της κατάστασης αυτής οι τάξεις δεν έχουν την απαιτούμενη θερμομόνωση με αποτέλεσμα τον χειμώνα να είναι κρύες το δε καλοκαίρι η ζέστη να είναι υπερβολική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του προϋπολογισμού του σχολείου, ιδίως το χειμώνα, με την μορφή της αυξημένης κατανάλωσης πετρελαίου έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η απαιτούμενη θέρμανση των αιθουσών.
Επίσης δεν θα πρέπει να παραβλέπεται και η αισθητική του κτηρίου, μιας και αποτελεί εδώ και αρκετές δεκαετίες σημείο αναφοράς για την περιοχή μας (τα παράθυρα αυτά αποτελούν την πρόσοψή του).
Για τους ανωτέρω λόγους τα μέλη του συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου και Στέφανος Βογιατζής, προέβησαν σε μια άτυπη έρευνα αγοράς καλώντας επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορές για την ολική αντικατάσταση των παραθύρων. Η νέα κατασκευή περιλάμβανε ως προϋπόθεση ενισχυμένα αλουμινένια πλαίσια παραθύρων και ενεργειακά τζάμια. Το κόστος που μας κοινοποιήθηκε θα κυμαίνεται από 25.000 έως 29.000 €.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

2.β.2 Διοργάνωση σεμιναρίων ή ομιλιών με θέμα την εφηβική παραβατικότητα, θα έρθουμε σε επαφή με άτομα και φορείς μου ασχολούνται με τα θέματα αυτά και θα διερευνήσουμε δυνατότητες.

3. Η συνδρομή του Συλλόγου για την ενίσχυση του θεσμού της αιμοδοσίας μέσω της ενημέρωση και της ευαισθητοποίησης των μαθητών και των γονέων. Επίσης αποφασίστηκε η έγγραφη ενημέρωση και άλλων φορέων και συλλόγων της περιοχής μας όποτε καθορίζεται ημερομηνία αιμοδοσίας από το ΚΥΨ.

4. Το θέμα της αντικατάστασης των παραθύρων θα πρέπει να τεθεί τεκμηριωμένα στη Σχολική Επιτροπή και να διερευνηθούν προθέσεις και τρόποι υλοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου